Kokosowa babka Wielkanocna
		
								Przepis, kt贸ry zawsze wychodzi 馃槈 Polecam nowicjuszom oraz wielbicielom kokosu!
Sk艂adniki:
- 4 jaja
 - 1 szklanka cukru
 - 1 szklanka m膮ki pszennej
 - 0.5 szklanki m膮ki ziemniaczanej
 - 1 艂y偶eczka proszku do pieczenia
 - 0.25 szklanki oleju
 - 100 g wi贸rk贸w kokosowych
 - opcjonalnie ma艂a garstka p艂atk贸w聽migda艂owych
 - mas艂o do wysmarowania formy
 - polewa do dekoracji
 
Przygotowanie:
Bia艂ka oddzieli膰 od 偶贸艂tek i ubi膰 na sztywn膮 pian臋. Stopniowo dodawa膰 cukier a po nim聽偶贸艂tka. Nast臋pnie doda膰 olej oraz wszystkie sypkie sk艂adniki, czyli m膮k臋 pszenn膮 i ziemniaczan膮, proszek do pieczenia, a na ko艅cu wi贸rki kokosowe.
Blaszan膮 form臋 dok艂adnie wysmarowa膰 rozpuszczonym mas艂em (nieocenione s膮 silikonowe p臋dzelki!) i obsypa膰 p艂atkami migda艂owymi. Do tak przygotowanej formy wy艂o偶y膰 ciasto i piec w temperaturze 160 stopni bez termoobiegu a偶 do聽„suchego patyczka”.
Wystudzon膮 babk臋 mo偶na udekorowa膰 polew膮 i wi贸rkami kokosowymi.
Ciasto 聽idealnie nadaje si臋 r贸wnie偶 do wypieku muffinek!

