Sałatka wielkanocna

Pyszna wiosenna sałatka w sam raz na wielkanocne śniadanie! Bardzo łatwa i szybka, zachwyca świeżością.

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • puszka kukurydzy
  • 1 pomidor
  • 5 rzodkiewek
  • 2 długie ogórki szklarniowe
  • 1 słoiczek marynowanych pieczarek
  • 3 młode cebulki z bączkami
  • majonez
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

Obieramy jajka i oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ucieramy z trzema łyżkami majonezu. Białka, pomidor, ogórki i pieczarki kroimy w kostkę. Kukurydzę odcedzamy, a rzodkiewkę kroimy w plasterki. Bączki z cebuli drobno kroimy. Wszystkie składniki łączymy masą z majonezu i żółtek (jeśli trzeba można dodać więcej majonezu). Doprawiamy pieprzem i solą do smaku.

Smacznego!

sałatka wielkanocna

Tagi:

1 Komentarz