Czekoladowe muffiny z wiśniowym nadzieniem

Czekoladowa rozkoszCzekoladowa rozkosz z kwaśną, wiśniową nutą! Istny raj dla podniebienia – zwłaszcza, kiedy podajemy je na ciepło. Przygotujemy je nawet w 30 min… znikną niestety zdecydowanie szybciej 😉

Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku  Zapraszam! 🙂 Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis.

Składniki:

na 8-10 muffinów

  • 70 g masła
  • 70 g cukru
  • 3  jajka
  • 1/2 szkl mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki gorzkiego kakao
  • woda mineralna
  • konfitura wiśniowa

Przygotowanie:

Miękkie masło miksujemy z cukrem na puszystą pianę. Dodajemy jajka po jednym stale miksując, następnie mieszamy z mąką, proszkiem do pieczenia i kakao. Jeśli ciasto jest bardzo gęste, dolewamy troszkę wody mineralnej.

Do papilotek wykładamy łyżkę ciasta, formując w nim wgłębienie. Nakładamy łyżeczkę konfitury wiśniowej i przykrywamy ciastem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 15 – 20 minut.

Nakładanie ciasta

Bajecznie smakują podawane na ciepło! Płynna konfitura będzie wypływać niczym gorąca lawa 🙂

Smacznego!

Tagi: